6 juli

Rotterdam Ekiden 2019: recordaantal deelnemende teams en een nieuw parcoursrecord.

De Rotterdam Ekiden 2019 kende dit jaar een prachtige 15e editie. Bij dit jaarlijkse loopevenement lopen teams van 6 lopers in estafettevorm de marathonafstand. Het evenement van atletiekvereniging PAC dat op zaterdag 6 juli werd gehouden, had dit jaar een recordaantal teams: 274.

 

Nieuw dit jaar was de deelname van een aantal businessteams. En daarmee was het evenement wederom zeer goed bezocht. De opening werd verricht door Nelli Cooman, die vanuit het open dak van een Mini Cooper de baan op werd gereden en vervolgens het startschot loste.

 

Met de verschillende foodtrucks, de warming-up onder leiding van voormalig Olympisch atlete Jacqueline Goormachtigh, muziek van DJ Hans van E-Dance Productions, een VIP-tent en een prachtige openings- en slotceremonie werd het weer een onvergetelijke editie. De regen aan het eind van de dag mocht de pret niet drukken.

 

Parcoursrecord
Met 2.16:03 werd Mannen Run2day Rotterdam Racing team overall winnaar en winnaar bij de mannen. Met 7 minuten en 5 seconden werd het oude record uit de boeken gelopen. Bij de mannen veroverde team Running Junkies Mannen 1 met 2:19:21 de tweede plaats. De derde plaats was voor PAC A-selectie 1 met 2:26:57.

Bij de vrouwen won team BadPAC met 2:49:35. De tweede plek was voor Running Junkies Dames 1 met 2:57:39 en de derde plaats voor RALB1 met 2:59:31.


Daarnaast werd bij de categorie vrouwen 45+ een Nederlands record gelopen in een tijd van 3:16:52.

Bij de mixed teams won Team RAuw met 2:28:13. Team Running Junkies Mix1 veroverde de tweede plaats met 2:40:44 en Team Running Junkies mix 3 werd derde in een tijd van 2:51:44.

Bij de bedrijventeams won AntesFly met 3:20:38. De tweede plek was voor Eastman met 3:41:14 en de derde plek voor AntesHigh met 4:09:25.

De Rotterdam Ekiden is niet meer weg te denken van de Rotterdamse hardloopkalender. De laatste jaren is de populariteit van de Rotterdam Ekiden flink gegroeid. De Rotterdam Ekiden is qua aantal deelnemers nu de grootste ekiden van ons land.

Wat is een ekiden?
Een ekiden is een Japanse estafetteloop. EKI betekent "plaats" en DEN staat voor "bezorgen". In vroegere tijden werden in Japan belangrijke documenten door diverse lopers van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.


Zes personen vormen samen een team, waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde: 5km - 10 km - 5 km - 10 km - 5 km - 7,195 km. In totaal wordt dus 42,195 km afgelegd: de marathonafstand.

Persbericht
Update ekiden

2 Juli

Nog een paar nachtjes slapen en het is zover: de 15e editie van de Rotterdam Ekiden gaat van start. De Ekidencommissie kijkt er enorm naar uit, en het belooft een waar lopersfeest te worden. De weersvoorspellingen zijn gunstig, we hebben een recordaantal inschrijvingen, en op en rond het parcours hebben we een aantal verbeteringen aangebracht die het niet alleen de grootste, maar ook de beste Ekiden van Nederland maken!

 

Een laatste belangrijk punt voor aanstaande zaterdag: Je zult ongetwijfeld hebben meegekregen dat er eikenprocessierupsen in het Kralingse Bos zijn gesignaleerd. De gemeente heeft al flink wat nesten geruimd en blijft daar mee bezig. Het is een vervelend verschijnsel, maar met wat voorzorgsmaatregelen zijn de risico’s voor de lopers beheersbaar. We raden het aan deze website door te nemen voor de informatie en voorzorgsmaatregelen over de rups. Voor mensen die extra gevoelig zijn voor de brandharen raden we aan extra bedekkende kleding te dragen.

 

Mocht je nog vragen hebben, schroom niet contact met ons op te nemen. We zien elkaar zaterdag!

2 juli

Ook Rotterdam Trainingscentrum zal bij deze editie van de Rotterdam Ekiden aanwezig zijn. Met gespecialiseerde therapeuten bieden zij tijdens het evenement een professionele screening aan. Op deze manier krijg je als loper inzicht om te ontwikkelen op gebied van techniek en snelheid en blessures te voorkomen. Handig voor zowel de beginnende als de meer ervaren loper.

Advies van Rotterdam TC voor de lopers
Laatste mogelijkheid inschrijven

28 juni

Laatste kans om in te schrijven voor de 15e Rotterdam Ekiden 2019!

De Ekiden is al voor 90% uitverkocht met 275 ingeschreven teams die jou voorgingen. Dat is een absoluut record tijdens de jubileum editie. Dat gaat een prachtig spektakel worden, vooral dankzij jullie.

Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan nu hier in met jouw team voordat voordat de inschrijving op 1 juli dichtgaat.

21 juni

Ooit werd ze wereldkampioene op de 60 meter Indoor, ze is tweevoudig olympisch atlete, ze werd zes keer Europees kampioene en 16 keer Nederlands kampioene.

 
Met veel trots kondigen we aan dat Nelli Cooman wederom van de partij is tijdens de 15e editie van de Rotterdam Ekiden. Op zaterdag 6 juli om 12:00 uur zal Nelli Cooman het startschot geven en zullen de ruim 1.650 lopers van start gaan.

 

Dit is dé kans om daar bij te zijn! Ben je nog niet ingeschreven en zie je het wel zitten om met een team mee te doen aan dit prachtige evenement? Wees snel want inschrijven is nog mogelijk tot 28 juni aanstaande.

Schrijf je hier in!

 

Zeg het voort en we zien je graag aan de start van de Rotterdam Ekiden op 6 juli in het Kralingse Bos.

Nelly Cooman start de Ekiden
Ook heerlijk Italiaans 
schepijs op de Ekiden

12 juni

Heerlijk Italiaans schepijs tijdens de Rotterdam Ekiden

Zin in een verkoelend ijsje? Zuliani’s schept graag voor u op! Ze zijn gespecialiseerd in het scheppen van overheerlijke ijsjes en zullen tijdens de 15e editie van de Rotterdam Ekiden present zijn met hun XL ijskar. Zuliani’s komt met vijf smaken ijs: vanille, aardbei, chocolade, mango en citroen. Met andere woorden, voor ieder wat wils.

Nieuwsgierig? Check de website: https://zuliani-gelato.nl

In aanloop naar de Ekiden onthullen we wie er nog meer aanwezig zullen zijn.

11 juni

Het inschrijfrecord is dit jaar wederom verpulverd.

Vorig jaar (2018) was de Ekiden met 250 deelnemende teams uitverkocht. Dit jaar staat de teller al op 260 teams waarmee het record is verbroken. De limiet is daarom deze editie 300 teams.

Doe jij nog niet mee met jouw team? Schrijf je dan nu in via de deelnemen pagina.

Zeg het voort, want er zijn nog maar 39 plekken beschikbaar!

Inschrijf-record Ekiden verpulverd
Echte italiaanse koffie op de Ekiden

4 juni

Voor of juist na het rennen Cafeïne nodig?

Geserveerd uit de mobiele espressobar, een klassieke Italiaanse Piaggio Ape 550 uit 1969. Uit deze ''oude dame'' komt il Berretto jullie van echte Italiaanse Koffie voorzien.

Zin in wat meer variatie? De Iced Cappuccino en zelfgemaakte verse ijsthee zijn ook zeker aan te raden.

 

In aanloop naar de Ekiden onthullen we wie er nog meer aanwezig zullen zijn.

3 juni

De inschrijving voor de 15e jubileum editie van de Rotterdam Ekiden blijft enorm hard gaan!

Op dit moment zijn er 240 teams ingeschreven, wat betekent dat al 80% van alle startbewijzen verdeeld zijn. Vorig jaar werd het inschrijfrecord gevestigd met 250 deelnemende teams. Als het zo doorgaat zullen we dit record ruimschoots gaan verbreken. 


Zijn jullie nog niet ingeschreven? Schrijf je team dan in via de deelnemen pagina.


Teams die zich inschrijven voor 15 juni ontvangen voor elk teamlid het traditionele kwalitatief hoogwaardig Ekiden hardloopshirt bij de inschrijving.

Inschrijven met een business team is ook mogelijk. Deelname hieraan betekent onder andere toegang tot de Ekiden VIP-Tent en inbegrepen consumpties. 

Het belooft weer een groot spektakel te worden op zaterdag 6 juli. Tot dan!

Rotterdam Ekiden 80% uitverkocht
Afobaka op Rotterdam Ekiden!

30 Mei

Goed nieuws!

Teams die meedoen aan de Ekiden hoeven dit jaar geen honger te hebben.

 

Oosterse specialiteiten restaurant Afobaka, gevestigd op de Oudedijk en al jaren een begrip in Kralingen en omstreken, zal onder andere op de Ekiden aanwezig zijn met hun bekende surinaamse broodjes, Bara's en andere specialiteiten.

 

In aanloop naar de Ekiden onthullen we welke kraampjes nog meer aanwezig zullen zijn.

19 mei


De inschrijving voor de 15e editie van de Rotterdam Ekiden is pas een maand geopend en al meer dan de helft van alle startnummers is verkocht.

 

Met ruim 160 teams zijn er op dit moment 30 procent meer teams ingeschreven dan vorig jaar op het zelfde tijdstip.

 

Zijn jullie nog niet ingeschreven? Schrijf je team dan snel in via deze link!

Profiteer nu van het lage tarief door je vóór 28 mei in te schrijven. Teams die zich inschrijven voor 15 juni ontvangen tevens een kwalitatief hoogwaardig hardloopshirt voor elk teamlid.


Inschrijven met een business team is ook mogelijk. Deelname betekent toegang tot de Ekiden VIP-tent.


Het belooft weer een groot spektakel te worden op zaterdag 6 juli. Tot dan!


PAC Rotterdam Ekiden Commissie

Ekiden kaartverkoop halverwege
Ekiden Huis-DJ weer aanwezig

4 mei

Vorig jaar draaide hij de Ekiden helemaal los! Ook dit jaar is hij op zaterdag 6 juli weer aanwezig bij de 15e editie van de Rotterdam Ekiden.

DJ Hans Vogel van E-Dance Productions is present!

Welke verzoeknummers kan hij voor jullie alvast in de lijst zetten? Laat het via deze link weten!

24 april

De inschrijving is nog maar net open en nu al zijn er meer dan 55 teams ingeschreven voor de Rotterdam Ekiden 2019. Dat gaat een feest worden op zaterdag 6 juli.

Zijn jullie nog niet ingeschreven? Schrijf je team dan snel in via onderstaande link:

https://inschrijven.nl/form/2019070609227-nl

Tot snel!

Update inschrijving
Inschrijving is geopend!

14 april

Op zaterdag 6 juli 2019 is het zover. De jubileumeditie van de Rotterdam Ekiden, die dit jaar voor de 15e keer wordt georganiseerd.

De vorige editie, die werd geopend door Olympisch atlete Nelli Cooman, was in recordtempo uitverkocht. Daarom is de inschrijflimiet dit jaar verhoogt van 250 naar 300 teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen met een business team. Deelname betekent toegang tot de Ekiden VIP-tent.

Ook dit jaar verwachten wij weer uitverkocht te raken, dus wacht niet te lang met inschrijven. Bovendien ontvangen alle teams die zich vóór 28 mei inschrijven het traditionele Rotterdam Ekiden-shirt.

Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/form/2019070609227-nl

Veel plezier en hieronder alvast een impressie van de vorige editie.

  • Facebook
  • Twitter