top of page
Bij de Rotterdam Ekiden vinden we het belangrijk om vitaliteit door middel van sport te promoten. Helaas zijn er ook groepen in de samenleving voor wie de mogelijkheid tot sporten niet vanzelfsprekend is. Daarom steunt de organisatie van de Ekiden het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de afdeling G-atletiek van PAC. 
Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Stichting Vrienden van het Sophia

Het Sophia Kinderziekenhuis is een academische wereld waar zorg voor de patiënten, onderzoek en onderwijs samengaan. Waar kinderen écht centraal staan. En die wereld bevindt zich al meer dan 150 jaar in het hart van Rotterdam. In het Sophia wordt zorg verleend aan kinderen met zeldzame en complexe aandoeningen waarvoor meer of specifiekere zorg nodig is dan in een algemeen ziekenhuis verleend kan worden.
 
De Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om hun verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en draagt bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten. Wij ondersteunen de missie van het Sophia: elk kind, ziek, gezond of gezond met beperking, heeft recht op de allerbeste zorg die er is.
In 2020 is het Sophia kinderziekenhuis het goede doel van de Rotterdam Ekiden. Als team kan je een donatie doen en/of donaties ophalen voor het Sophia. Het team wat het meeste geld ophaald wordt tijdens de Ekiden extra in het zonnetje gezet. Doet jouw team ook mee?!
Kijk op de actie pagina voor meer informatie: www.kominactievoorsophia.nl/team/rotterdam-ekiden
 
#Kominactievoorsophia 
 
PAC Rotterdam & G-Atletiek

Sinds april 2016 is er PAC een G-groep actief. Deze groep is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en bedoeld om op eigen niveau atletiek te kunnen beoefenen.

De training is voor alle leeftijden en vindt plaats iedere donderdagavond van 18:30 tot 19:30 uur.

In principe worden alle onderdelen van de atletiek beoefend voor zover dat bij de atleet of atlete past. De eerste paar trainingen kunnen geheel vrijblijvend worden gevolgd zodat je op je gemak kunt bekijken of je atletiek én ook de groep leuk vindt.

Je bent hartelijk welkom en we staan voor je klaar. Wil je graag meedoen? Neem dan contact op met het verenigingsbureau:

bureau.pac@gmail.com

Sophie_logo_FC_metregel.jpg
19478_PAC_125jaar_Jubileum_Logo.png
Maatschappelijke betrokkenheid
bottom of page