Laatste update: 25/08/2021, 23:00

De Rotterdam Ekiden 2021 gaat door, zij het in aangepaste vorm.  De vergunning die ons vanuit de Gemeente Rotterdam is verstrekt, brengt echter wel met zich mee dat we ons vanwege COVID-19 moeten houden aan extra maatregelen ten opzichte van eerdere edities.

Wat zijn de COVID-19 maatregelen waar ik mij aan moet houden?

  • Bij toegang tot het PAC-terrein werken we met een CoronaCheck (zie coronacheck.nl). Dat betekent dat je via een QR-code moet kunnen aantonen dat je lang genoeg volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt, of recent negatief bent getest.
    LET OP: We controleren elke deelnemer op geldigheid van de QR-code in combinatie met je legitimatiebewijs

  • Op het terrein zijn placeringsvakken voor de teams gecreëerd. Als deelnemer word je geacht in het door je team gekozen vak te verblijven als je niet “jouw” afstand rent of klaar staat om je teamgenoot af te wisselen. 

  • Houd je op het terrein aan de looproute en hygiënemaatregelen zoals deze staan aangegeven.

  • Er is op het terrein geen ruimte voor toeschouwers. Je kunt dus alleen het PAC-terrein op als je zelf deelneemt.

  • Heb je klachten die kunnen wijzen op COVID-19? Het advies is om je te laten testen. Totdat de testuitslag bekend is, blijf je thuis. 

  • Is er een wijziging van lopers binnen je team? Geef de namen door zodat wij de toegangslijst kunnen actualiseren. 

Waar kan ik de CoronaCheck-app downloaden?
Kijk op coronacheck.nl of download via de App store of Google Play op je smartphone


Ik heb geen smartphone en/of wil de CoronaCheck-app niet downloaden. Hoe kan ik deelenemen?
Voor het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs zijn twee mogelijkheden: met de CoronaCheck-app of met een geprint coronatoegangsbewijs via www.coronacheck.nl.


Nog geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs en wel negatief getest?

Om je coronatoegangsbewijs te verkrijgen gebruik je de code die je ontvangt bij je negatieve testuitslag. Deze code vul je in de CoronaCheck-app of website, om zo je coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code te maken. Deze QR-code toon je vervolgens bij de ingang van de activiteit of het evenement. Het testresultaat, herstelbewijs of vaccinatiebewijs zelf geldt niet als geldig toegangsbewijs.


Kijk voor meer informatie op coronacheck.nl 


Wat moet ik meenemen naar het evenement?
Een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en je toegangsbewijs.


Zorg ervoor dat je ook de CoronaMelder-app op je telefoon hebt staan om het risico op verspreiding van mogelijke besmettingen te verkleinen.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving als de Rotterdam Ekiden 2021 niet door gaat?

Als de Rotterdam Ekiden 2021 vanwege COVID-19 niet kan doorgaan, worden reeds ingeschreven teams per mail geïnformeerd en ontvangen zij het volledige inschrijfgeld retour.

Krijg ik mijn geld terug als mijn team niet kan meedoen vanwege een (mogelijke) coronabesmetting?

Mocht een deelnemer niet mee kunnen doen vanwege een (mogelijke) COVID-19 besmetting, wordt het team geacht zelf een vervanger te regelen. Kan het hele team vanwege een (mogelijke) COVID-19 besmetting niet meer deelnemen kunnen wij helaas het inschrijfgeld niet retourneren. De shirts kunnen eventueel wel op een later moment opgehaald of toegestuurd worden.


Vindt de Rotterdam Ekiden 2021 in aangepaste vorm plaats?

Op dit moment is de maximale capaciteit 100 deelnemende teams. Daarnaast worden teams geacht zich aan de hierboven genoemde maatregelen te houden.


Welke voorzorgsmaatregelen worden er getroffen?

Om het evenement COVID-19 proof te organiseren is het aantal deelnemende teams verlaagd. Daarnaast worden teams geacht zich aan de hierboven genoemde maatregelen te houden.


Is een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Wie zich hier prettiger bij voelt, mag uiteraard altijd een mondkapje dragen. 

 

Zijn toeschouwers welkom op het PAC terrein?

In verband met de huidige maatregelen en vergunningsvoorwaarden is er op het terrein geen ruimte voor toeschouwers. Je kunt dus alleen het PAC-terrein op als je zelf deelneemt. 

Moet ik volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest hebben om mee te kunnen doen?
Bij toegang tot het PAC-terrein werken we met een CoronaCheck (zie coronacheck.nl). Dat betekent dat je via een QR-code moet kunnen aantonen dat je lang genoeg volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt, of recent negatief bent getest.
LET OP: We controleren elke deelnemer op geldigheid van de QR-code in combinatie met je legitimatiebewijs

Moet ik mijn eigen drinken meenemen op het parcours? Zijn er drankposten op het parcours?

Op 300 meter van de start/finish staat een drankpost voor de lopers. Daarnaast is er direct na de finish mogelijkheid water te pakken. Eigen drinken is toegestaan maar ruim je afval netjes op.

Kan ik mijn auto op het PAC-terrein parkeren?
In verband met de COVID-19 maatregelen hebben wij meer ruimte op het terrein nodig, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Er is beperkte parkeergelegenheid bij de Kralingse plas en in de wijk, kom daarom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.
 

Wat zijn de openingstijden van het PAC terrein?
Het PAC terrein opent op zaterdag 28 augustus om 8:30 en sluit om 20:00. De start van de wedstrijd is om 12:00. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent zodat er geen gedrang ontstaat.
 

Moeten deelnemers afstand houden op het terrein?
Op het terrein zijn placeringsvakken voor de teams gecreëerd. Als deelnemer word je geacht in het door je team gekozen vak te verblijven als je niet “jouw” afstand rent of klaar staat om je teamgenoot af te wisselen. Zo voorkomen we dat er grote groepen op het terrein ontstaan. 


Kan ik met meerdere teams naast elkaar zitten?
Je kunt zelf een placeringsvak uitkiezen, deze worden niet toegewezen. Je kunt dus zelf bepalen naast wie je staat. Blijf echter wel zo veel mogelijk met je team in je eigen vak en vorm geen grote groepen.

Mag ik een partytent opzetten? En kan dit vrijdagavond al?
Het is toegestaan een partytent te plaatsen in je eigen vak, mits je hier alleen met je eigen team gebruik van maakt, het samenscholen van teams is niet toegestaan. Het plaatsen van een tentkan vanaf zaterdagochtend 8.30 op de daarvoor aangewezen plekken. We willen alle deelnemende teams een gelijke kans geven op een mooi plekje voor hun tent, ook de teams die van verder weg komen en daardoor alleen op zaterdag aanwezig zijn. Het is dan ook niet toegestaan al een tent op vrijdagavond te plaatsen.

Kan ik eten kopen op het terrein of is de kantine open?

De PAC kantine is in verband met de COVID-19 maatregelen gesloten. Wel is er een bar aanwezig waar frisdranken en bier verkrijgbaar is. 


Kan ik eigen consumpties meenemen? En is het toegestaan te bbq'en? 

Het is toegestaan eigen consumpties mee te nemen op het terrein (inclusief BBQs). Zorg wel dat het evenement verantwoord en in lijn met de COVID-19 maatregelen door kan gaan. Blijf zoveel mogelijk bij je eigen team.

Zijn de kleedkamers open? Kan ik ergens omkleden of douchen?

In verband met de COVID-19 maatregelen zijn de kleedkamers niet open en is het niet mogelijk je in de PAC faciliteiten om te kleden of te douchen. 

Kan ik gebruik maken van toiletten?
Er zijn voldoende mobiele toiletten op het PAC terrein aanwezig. Deze bevinden zich naast het Pac O Drome.

Is er dit jaar een teamcaptains meeting?
Vanwege de coronamaatregelen willen we geen grote groepen bij elkaar hebben, daarom is er dit jaar geen teamcapains meeting, alle informatie vind je op de papieren in je tasje.
 

FAQ Covid-19